nieuws

Partychefs winnen prijzen in project De Nederlandse Kookkunst

Catering

Twee chefs van partycateringbedrijven zijn in de prijzen gevallen bij de receptenwedstrijd die verbonden is aan het project ‘Op weg naar duurzaam koken’ in het kader van het historische kookboek ‘De Nederlandse Kookkunst, een kostelijk verhaal’. Per provincie werd in het Restaurant van de Toekomst te Wageningen één winnaar aangewezen.

Partychefs winnen prijzen in project De Nederlandse Kookkunst

Ruud Lambers chef-kok bij Ria Joosten Catering, was de sterkste deelnemer uit Limburg. Martien Frigerio, chef-kok van Catering Kroonenburg, was de beste van Utrecht. Beide chefs kregen de onderscheiding omgehangen door oud premier Dries van Agt.

De andere winnaars waren afkomstig uit de zorg en de horeca. Het waren: Sylvan de Vries, souschef Zorgcentrum voor ouderen De Marke te Alkmaar, Barry Willemse, chef-kok Kouwenberg’s restaurant te Hengelo, Michel Schimmel, chef-kok Respect Zorggroep Scheveningen in Den Haag, Guust de Nijs, chef-eigenaar van restaurant Le Mirage te Emmeloord, Martijn van de Veewey, chef-kok van Golden Tulip Den Bosch, Joris Kriele, sous-chef Badhotel Domburg, Robertjan van Balken, restaurantkok in opleiding bij de Nieuwe Mulderij te Leeuwarden, Tjitze van der Dam, sous-chef De Jufferen Lunsingh te Westervelde, Jelle Ferwerda hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen en Patrick Elzinga, chef-kok De Boegschroef te Delfzijl.

Het boek ‘De Nederlandse Kookkunst een kostelijk verhaal’ is geschreven en samengesteld door Janny de Moor, Nico de Rooij en Albert Tielemans. Het geeft een historisch overzicht van de vaderlandse kookgeschiedenis en besteedt aandacht aan innovaties die duurzaam koken ten goede komen.

Het boek bevat 150 gerechten die in de catering en de horeca toegepast kunnen worden, zo liet Nico de Rooij weten. Ook de thuiskok kan er meer aan de slag, voegde hij toe. Daarnaast bevat het boek (272 pagina’s) tal van wetenswaardigheden en anekdotes. Voor informatie www.denederlandsekookkunst.nl.

Reageer op dit artikel