nieuws

Voor oprichting bv geen akte meer nodig

Catering

Ondernemers die een besloten vennootschap willen oprichten, hebben daar straks geen notariële akte meer voor nodig. Dat scheelt de gemiddelde horecaondernemer zo 1000 euro.

Voor oprichting bv geen akte meer nodig

Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken)bekendgemaakt. Alleen voor meer ingewikkelde constructies, waarbij aandelen te verdelen zijn, blijft een akte nodig.

Het vorige kabinet maakte het al gemakkelijker een bv op te zetten. Ondernemers kunnen zelf kiezen welk bedrag ze bij de oprichting inbrengen. Het minimum van 18.000 euro geldt dan niet meer. Dit wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer.

Administratieve kosten

Door de beide maatregelen nemen de administratieve kosten bij het oprichten van een bv met 90 procent af. Voor een horecaondernemer kan het handig zijn een eenmanszaak om te zetten in een besloten vennootschap omdat hij dan zijn eigen vermogen beter kan afschermen van zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel