nieuws

Partycateraars verspillen 60 procent

Catering

In de partycatering wordt 60 procent van het ingekochte voedsel verspild. Dat blijkt uit onderzoek van Green Cook een internationaal project dat voedselverspilling tegen moet gaan. De uitkomst van het onderzoek werd bekend gemaakt tijdens het No Waste debat van Misset Horeca dat maandag op de horeca plaatsvond.

Partycateraars verspillen 60 procent

Het hoge percentage is een gevolg van het werken met buffetten. Partycateraars willen graag een groot en een divers aanbod bieden. Ze willen voorkomen dat ze ‘nee’ moeten verkopen en bieden daarom grote hoeveelheden aan. Het resultaat werd bekend gemaakt door Jonathan Karpathios van Vork & Mes in Hoofddorp.

Verspilling komt niet alleen voor in de partycatering. Ook restaurants kunnen er wat van. Daar wordt 46 procent verspild, aldus Karpathios. Hij gaf aan dat niet alleen koks en restaurateurs hieraan schuldig zijn. Gasten doen er ook aan mee door hun borden niet altijd leeg te eten. ‘Dai is meegenomen bij die 46 procent.

Reageer op dit artikel