nieuws

Paushuize gaat op 10 maart open voor het publiek

Catering

Chique locaties met een historische uitstraling doen het goed in de partycatering. Er is vraag naar. We hebben goed nieuws. Eén van Utrechts belangrijkste monumenten, Paushuize, is de afgelopen twee jaar grondig gerestaureerd.

Paushuize gaat  op 10 maart open voor het publiek

Het rijke interieur van het vijfhonderd jaar oude gebouw is in zijn oude luister hersteld. De officiële heropening zal op vrijdag 9 maart plaatsvinden. De dag erna, op zaterdag 10 maart, zijn belangstellenden welkom om een kijkje te nemen in het ‘pauselijke paleis’.

Het publiek wordt uitgenodigd om het resultaat van de renovatie te komen bekijken tijdens een speciale openstelling met rondleidingen. De openstelling is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. In de toekomst zal Paushuize vaker haar deuren openen voor het publiek zoals op Open Monumentendag.

Het ‘nieuwe’ Paushuize zal de bezoeker verrassen. De verschillende salons met schouwen, stucplafonds en lambriseringen zijn weer in stijl gebracht, in de Statenzaal zijn de oorspronkelijke ‘Pompeiiaanse schilderingen’ weer tevoorschijn gekomen. De zalen en salons zijn opnieuw ingericht en bemeubeld met stukken en kunstwerken uit verschillende collecties, waaronder die van het Centraal Museum.

Op zaterdag 10 maart start tussen 10.00 en 17.00 uur ieder kwartier een rondleiding van 50 minuten. De toegang is vrij, maar kaartjes moeten wel worden gereserveerd. Dat kan via http://utrechtsuitburo.activetickets.com/paushuize of bij de Uitbalie in de VVV-Utrecht, Domplein 9.

Reageer op dit artikel