nieuws

Albert Heijn introduceert ‘gezonde pauzehap

Catering

Albert Heijn komt met een ‘gezonde pauzehap’ voor kinderen van groep acht van de basisscholen. De hap is onderdeel van het ‘ik eet beter-programma’ van de supermarktketen.

Albert Heijn introduceert ‘gezonde pauzehap

Scholen die meedoen ontvangen een boodschappenpakket met gezonde pauzehappen voor de hele klas, zoals rijstwafels, ontbijtkoek, krentenbollen en fruit. Daarnaast gaan leerlingen thuis en op school aan de slag met een educatief magazine, waar puzzels, recepten en informatie in staan.

De gezonde pauzehap moet leerlingen van groep acht op deze manier stimuleren om na de schoolvakantie weer een gezond voedingspatroon op te pakken.

Binnen het ‘ik eet beter’ programma organiseert de supermarkt activiteiten om kinderen uit de hoogste klassen aan te zetten tot gezond eten. Zo kregen eerder dit jaar 137.000 kinderen van groep acht een gezonde KlassenLunch en 111.000 kinderen van groep zes en zeven deden mee aan proef- en smaaklessen.

Reageer op dit artikel