nieuws

Albron gaat ‘JOGGen’ met Unilever en AH

Catering

Het woord JOGG is niet voor niets gekozen. Jongeren Op Gezond Gewicht; daar zou joggen als sport aan bij kunnen dragen. Het is een project om obesitas bij jongeren terug te dringen. Onder meer Albron, Albert Heijn en Unilever hebben zich verbonden aan het project.

Albron gaat ‘JOGGen’ met Unilever en AH

Verder zijn ook Nutricia, FrieslandCampina, Zilveren Kruis Achmea en de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Veghel en Zwolle betrokken bij JOGG, een programma van het Convenant Gezond Gewicht. Woensdag werd op het Plein in Den Haag met een zogeheten flashmob een opvallende aftrap gegeven.

JOGG richt zich op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en omgeving. In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, woningbouw, welzijn en media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Meerjarig

Er is een meerjarige aanpak met allerlei acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders. De doelstelling is dat er in 2015 75 JOGG gemeenten in Nederland zijn. Hierdoor worden naar verwachting circa vijf miljoen jongeren en ouders bereikt.

In Nederland heeft gemiddeld 1 op de 7 jongens en 1 op de 6 meisjes overgewicht. In grote steden ligt dit percentage nog veel hoger, in sommige wijken heeft zelfs 1 op de 3 kinderen overgewicht. Overgewicht leidt niet alleen tot problemen bij de kinderen zelf, maar brengt ook enorme kosten voor de gezondheidszorg met zich mee.

Meer Albron nieuws:

Reageer op dit artikel