nieuws

Albron gaat ‘sociale joint venture’ aan met Permar

Catering

Albron is een ‘sociale joint venture’ aangegaan met Permar dat de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uitvoert voor vijf gemeenten in de regio Zuidwest-Veluwe. De organisaties gaan samen aan de slag om medewerkers van Permar op te leiden tot volwaardige cateringmedewerkers die ook buiten Permar aan het werk kunnen in een horeca-omgeving.

Albron gaat ‘sociale joint venture’ aan met Permar

Permar draagt de cateringactiviteiten van haar eigen bedrijfsrestaurants over aan Albron. Albron zorgt voor een cateringmanager die leiding geeft aan een team van Permar medewerkers. De winst voor beide partijen zit in de inzet die ze gaan leveren op het gebied van sociaal ondernemen.

‘Een sociale joint nenture’, noemt Teun Verheij, algemeen directeur van Albron deze vorm van samenwerking: ‘Bij andere SW-bedrijven lopen inmiddels de eerste cateringmedewerkers stage op Albron-locaties. Voor de medewerker een spannende en leerzame tijd’.

Interim-directeur Johan van Kouterik van Permar: ‘Dit is een prima voorbeeld van hoe de sociale werkvoorziening en het bedrijfsleven elkaar kunnen vinden. Hoe win-win situaties geschapen kunnen worden. Inpasbaar maken van de sociale werkvoorziening is de uitdaging voor de toekomst en initiatieven zoals met Albron bieden perspectief voor Permar en voor onze medewerkers. Met de ervaringen die we opdoen kunnen we ook op andere terreinen deze richting verder ontwikkelen.’

Reageer op dit artikel