nieuws

Albron ontkent boycot restaurant Flevohuis

Catering

Bewoners van zorginstelling Flevohuis in Amsterdam-Oost zijn zo ontevreden over de maaltijden die Albron hen voorschotelt in het restaurant, dat ze besloten hebben voorlopig niet meer te eten in de instelling, dit melden Telegraaf en AT5. Albron ontkent de boycot, maar erkent de ‘wisselende resultaten’ van de maaltijdverstrekking.

Albron ontkent boycot restaurant Flevohuis

Algemeen directeur Teun Verheij van Albron nodigt de bewoners vandaag nog uit voor een inspraakavond ‘waarin we samen kijken naar oplossingen.’ Dit laat hij desgevraagd weten aan MissetCatering.nl.

De kritiek, die genoteerd werd door een journalisten van De Telegraaf en de Amsterdamse zender AT5, omvat ‘pannenkoeken die smaken naar schoenzolen’ en ‘aardappelen waar je met een groot mes nog niet doorheen komt.’ Een andere bewoonster laat weten voortaan alleen op haar kamer te eten.

‘Restaurant boycot onjuist’

Volgens Albron is het onjuist dat bewoners het restaurant boycotten. De cateraar noemt de boycot ‘suggestief gesteld door de Telegraaf. ‘Niet bevestigd door ons of het Flevohuis. Bewoners eten namelijk nog wel degelijk in het restaurant, of kiezen ervoor om in hun eigen appartement de (Albron)-maaltijd te gebruiken. Dit neemt natuurlijk niet weg dat we de klachten van bewoners heel serieus nemen,’ zegt communicatiemanager Tamara Chaloulakos van Albron.

Tevredenheid laag

‘Voor ouderen is de maaltijd vaak het hoogtepunt van de dag. Daar wille we dus ook voor zorgen,’ vervolgt directeur Verheij. ‘We hebben kort na onze komst naar het Flevohuis in juli 2009 een gasttevredenheidonderzoek gehouden, waaruit bleek dat de tevredenheid over het restaurant dat toen nog in eigen beheer was, laag was. In de afgelopen weken zijn er al merkbare verbeteringen doorgevoerd. We werken er hard aan om in de komende weken de resterende aandachtspunten weg te werken.’

Reageer op dit artikel