nieuws

Avenance brengt schoolcatering InBalans

Catering

Op nieuwe onderwijslocaties gaat Avenance gezonde voeding in de kantines doorvoeren. Het concept InBalans! wordt daarvoor ingezet. Het moet zorgen dat de leerlingen op CSG Groene Hart in Alphen aan den Rijn en Rijnwoude gezonder gaan eten en drinken.

Avenance brengt schoolcatering InBalans

Gezonde voeding voor leerlingen en personeel vindt niet alleen het Groene Hart belangrijk, aldus Avenance. ‘Ook leerlingen en ouders vragen steeds vaker naar gezonde voeding in de kantine. Helaas is het een trend van de laatste tijd dat veel leerlingen ongezond eten en weinig bewegen, waardoor ze steeds zwaarder worden.’

Het Groene Hart ervoor heeft gekozen meer gezonde voeding aan te bieden en het gebruik hiervan te stimuleren. Het gezonde concept dat op de scholen gepresenteerd wordt heet InBalans! Conform de richtlijnen van het Voedingscentrum wordt door middel van kleuren duidelijk gemaakt of een product behoort tot de categorie ‘bij voorkeur’ (groen), ‘middenweg’ (lichtblauw) of ‘bij uitzondering’ (oranje).

Dennis van der Geest

Ook wordt er verband gelegd tussen bewegen en voeding. Avenance: ‘Om in balans te blijven is het van belang dat de hoeveelheid energie die het lichaam aan voeding binnen krijgt in evenwicht is met de energie die verbruikt wordt.’

De uitgiftebalies van de vestigingen Leerpark, Topmavo en Lyceum zijn in een nieuw jasje gestoken. Deze zijn vrijdag 29 januari feestelijk geopend. De openingshandeling wordt verricht door Dennis van der Geest die eenmaal wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen Judo werd. De verbouwing van Rijnwoude volgt op een later tijdstip.

Meer schoolcatering:

Reageer op dit artikel