nieuws

Belastingbetaler betaalt te dure aanbestedingen

Catering

Het Europees aanbesteden van cateringopdrachten is vaak te ingewikkeld en te duur. De belastingbetaler draait daar voor op. Dat heeft Peter Derix directeur van PDX Services in Almere aan Misset Catering laten weten.

Belastingbetaler betaalt te dure aanbestedingen

Cateraar Derix is niet blij met de wijze waarop het Europees Aanbesteden van cateringopdrachten in zijn werk gaat. Hij laat weten dat er vaak eisen worden gesteld die niet relevant zijn. Het deelnemen aan een aanbesteding kost daardoor onnodig veel tijd en geld, zegt hij. ‘Als je aan één van die eisen niet voldoet dan gaat je offerte van tafel.’’

Hij laat weten dat het geregeld voor komt dat aanbestedingen stopgezet moeten worden omdat ze er niet uit komen. ‘Een gevolg van de onnodig ingewikkelde procedures die veel geld kosten. Het ergste is nog, vind ik, dat dat geld opgehoest moet worden door de belastingbetaler. En dat in een tijd dat waarin we allemaal moeten bezuinigen. Ik hoop dat we hier als cateraars nog een keer een ferm, gezamenlijk standpunt over in kunnen nemen.’

Reageer op dit artikel