nieuws

Bezwaarlijke maaltijden voor daklozen

Catering

Maak je een keer een gul gebaar, wil de andere partij er niets van weten. Het overkwam Nico Baten, organisator van een judotoernooi in Nijmegen. Aangezien dit toernooi op het laatste moment moest worden afgelast, wilde hij 90 maaltijden, die overbleven, ter beschikking stellen aan daklozen.

Bezwaarlijke maaltijden voor daklozen

Baten dacht de maaltijden te kunnen bezorgen bij een daklozencentrum in Nijmegen-West, aldus De Gelderlander. Maar de directie van dat centrum weigerde het aangeboden voedsel door te wijzen op voorschriften ten aanzien van voedselveiligheid.

Bij een tweede daklozencentrum had Baten meer succes. De directie mocht de maaltijden niet aannemen, maar liet weten dat Baten het eten wel op straat neer kon zetten waarop de daklozen het zouden kunnen pakken. Maar dat stuitte bij de cateraar die de maaltijden had bereid, op problemen. Die mag als horecaondernemer niet zo maar gratis voedsel uitdelen, zei hij.

Baten laadde de maaltijden vervolgens over in zijn eigen auto om ze toch ter beschikking van de daklozen te stellen. Voor de zekerheid deed hij dat in overleg met de politie.

Reageer op dit artikel