nieuws

Bio-distributiecentrum pas veel later

Catering

Cateraars, horeca en de zorg willen sneller biologische producten invoeren in het assortiment dan de producenten in het Noorden kunnen leveren. En dat heeft nogal wat consequenties. Het plan om een distributiecentrum langs de A7 op te zetten inclusief een logistiek netwerk komt er pas eind dit jaar.

Bio-distributiecentrum pas veel later

Dat meldt het Friesch Dagblad. Pas eind 2008 is er voldoende productie en kunnen afnemers de eerste producten via een netwerk van groothandel Kruidenier Foodservices bestellen. In eerste instantie was het de bedoeling om een distributiecentrum al in april te openen langs de snelweg A7 om afnemers landelijk te kunnen voorzien van biologische producten, eventueel aangevuld met regulier geteelde producten. Kruidenier Foodservices heeft landelijk al verschillende distributiecentra. Het nieuwe centrum is voorlopig het enige dat biologische producten moet distribueren.

Ketenorganisatie voor de biologische landbouw Biologica bevestigt dat er tekorten zijn in biologische producten afkomstig uit de akkerbouw. Dat is onder andere een gevolg van de afname van het biologische areaal in Nederland, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek eerder deze week ook bekendmaakte. ‘Vooral de vraag naar verse groente is veel groter dan het aanbod’, zegt ketenmanager van de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw Arend Zeelenberg. ‘Bij de kasgroente is er ook wel een tekort maar daar is wel sprake van een uitbreiding.’

Reageer op dit artikel