nieuws

Broodtrommel nog populair

Catering

De broodtrommel is populair. Vier op de tien Nederlanders nemen op een door de weekste dag lunch mee van huis. Meestal smeert men de boterhammen zelf, maar bijna een op de vijf mannen geeft toe dat het lunchpakket door de partner of moeder wordt bereid. Dat blijkt uit onderzoek.

Broodtrommel nog populair

Een op de vijf Nederlanders luncht in de kantine. Een kwart eet tussen de middag meestal thuis. Weinig Nederlanders hebben de gewoonte om elke dag buiten de deur te lunchen, in een restaurant of een lunchroom (1%). Ook zijn er weinig mensen die zeggen elke dag iets bij de snackbar of tankstation te halen (2%).

Ten bate van de vakbeurs Bakkerijdagen (2-4 maart in de RAI) werden 500 Nederlanders ondervraagd over brood en bakkers. Het meest favoriet is brood met een gezond imago, zoals meergranenbrood, volkorenbrood en bruinbrood. Kaas is het favoriete broodbeleg. Jonge kaas, oude kaas en belegen kaas scoren daarbij het hoogst.

Een op de drie Nederlanders belegt het brood het liefst met vleeswaar. Favoriet zijn rosbief, ham en worst. Een op de tien kiest voor zoetwaar, zoals hagelslag en jam. Het bruine broodje met kaas voert de boventoon tijdens het ontbijt of de lunch van de Nederlander. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking vindt brood ook onmisbaar in het dagelijks leven. Bovendien vindt vrijwel iedereen brood van de bakker lekkerder dan brood uit een supermarkt.

Reageer op dit artikel