nieuws

Cateraar wil broodje paling van 75 kilo

Catering

Maartenz Catering uit Harderwijk doet zaterdag 13 juni een gooi naar het wereldrecord grootste broodje paling ooit. De beoogde afmetingen van het ‘broodje’ paling is twee bij twee en een halve meter. Gewicht: een slordige 75 kilo.

Cateraar wil broodje paling van 75 kilo

Doel van de cateraar is een vermelding in het Guiness Book of Records. De cateraar werkt samen met palingrokerij Klaassen en bakkerij Van Dongen.

Na de recordpoging wordt het ‘broodje’ in stukken gesneden en verkocht aan de toeschouwers. Hiervoor worden medewerkers van Maartenz Catering ingezet. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar het behoud en herstel van de palingstand.

De recordpoging vindt plaats tijdens de viering van de Aaltjesdagen in Harderwijk.

Reageer op dit artikel