nieuws

Cateraars top in Gastronomie 100

Catering

De Duitse cateraar Arena One is een van de sterkste winstmakers van vorig jaar. Dat blijkt uit de Gastronomie Top100 van het blad Food Service. In deze horecaranglijst staat luchtvaartcateraar LSG qua omzet tweede.

Cateraars top in Gastronomie 100

Eerste in de Top 100 der Gastronomie in Deutschland is McDonald’s met 2,57 miljard euro. Tweede is LSG (Lufthansa Service Gruppe) met 700 miljoen euro en derde Burger King (647 miljoen). De leidende horecabedrijven in Duitsland zorgden in 2006 voor 9,4 miljard euro (excl. belasting). Een stijging van 7,6 procent, de hoogste toename sinds tien jaar.

Forse winststijging cateraar

In het lijstje van ‘omzetwinnaars’ staat de cateraar Arena One op een derde plaats met 45 miljoen euro. De opbrengsten namen zelfs toe met 225 procent (!). Arena One (catering, facility, events) was onlangs met Frank Wassermann ook aanwezig bij de oprichting van de Europese partycateringkoepel, Epcas. Een andere cateraar, Do & Co, zag de opbrengsten met 100 procent stijgen. Do & Co is tijdens het EK Voetbal 2008 in Oostenrijk en Zwitserland exclusief cateraar. LSG moest een verlies van 26 miljoen verwerken. Volgens het vakblad Food Service Praxis heeft Event Catering in Duitsland de beste vooruitzichten in de sector Gastronomie. Er wordt een plus van 41 procent verwacht.

Reageer op dit artikel