nieuws

Catering Alliantie Nederland gaat vragen van cateraars beantwoorden

Catering

Cateraars die interesse hebben om lid te worden van de Catering Alliantie Nederland (CAN), een organisatie in oprichting, zijn in de Nonnerie te Maarssen op dinsdag 6 maart voor het eerst bijeengekomen. Ruim 20 middelgrote cateraars werden door de initiatiefnemers Piet Berkers en Léon Maas bijgepraat over de plannen.

Catering Alliantie Nederland gaat vragen van cateraars beantwoorden

Het merendeel van de aanwezigen gaf aan de nieuwe organisatie een warm hart toe te dragen, maar de meesten willen nader geïnformeerd worden over een aantal kwesties. Zo wensten de cateraars meer duidelijkheid over het aantal extra aanbestedingen waar zij door toedoen van de CAN voor in aanmerking komen. ‘U zegt dat we extra omzet kunnen binnenhalen maar hoeveel zal dat zijn?’, vroeg een van de aanwezigen.

De initiatiefnemers konden die vraag niet concreet beantwoorden, maar gaven wel aan dat ze in gesprekken en in een volgende bijeenkomst nader op deze en andere aspecten in zullen gaan. Met behulp van de CAN komen cateraars in aanmerking voor grotere aanbestedingen, mogelijk verdeeld over het land, die ze gezamenlijk kunnen uitvoeren. De deelname is regio gebonden. De CAN gaat zich naast aanbestedingen ook bezig houden met andere zaken zoals wellicht gezamenlijke inkoop.

Berkers en Maas die eerder al allianties oprichtten voor beveiligingsbedrijven en schoonmaakbedrijven, lieten na afloop weten tevreden te zijn. Dat ze tal van vragen moesten beantwoorden, hadden ze verwacht. Berkers: ‘Dat hoort erbij. Ik kan zeggen dat we in dit stadium verder zijn dan bij de andere allianties. Dit is een veelbelovende start.’

Reageer op dit artikel