nieuws

Cateringconcept bij beste jonge ondernemingen

Catering

JuicyDetails staat in de Sprout 50. Het horeca, retail- en cateringconcept met verse sappen en gezonde producten hoort bij de vijftig beste jonge ondernemers. Ook het bedrijf met exotische gewassen, Koppert Cress, is er in opgenomen.

Cateringconcept bij beste jonge ondernemingen

Het gezondheidsconcept JuicyDetails staat op de 21ste plaats. De zaak van Fabian Hendrix (31) en Rob Beijleveld (42) begon in 2005. Momenteel zijn er vier filialen, eind dit jaar moeten dat er tien zijn, voornamelijk in de grote steden. Er zijn ook al outlets in bedrijfsrestaurants. Het bedrijf behaalt een jaaromzet van 300.000 euro en telt momenteel zeven werknemers.

Koppert Cress staat op plaats 23. De specialist in exotische gewassen (cressen) die cateraars tot de grote afnemers mag rekenen, mikt op persoonlijke aanpak en richt zich op koks in de hele wereld. ‘Topkoks vormen een lastige doelgroep, want koks zijn eigenzinnige mensen’, aldus Rob Baan (50) die met zijn bedrijf goed is voor een omzet van 4 miljoen euro.

Een ander f&b gerelateerd bedrijf in de Sprout Top 50 is bierstunter Olm, op nummer 30. Het bedrijf stapte in 2003 de vechtersmarkt in en probeert marktaandeel af te snoepen van de grote bierjongens Heineken, Grolsch en InBev. Het bedrijf (omzet 1 miljoen euro) telt vijf werknemers die onder leiding staan van de 37-jarige Mark Schneider.

De Sprout 50 bestaat uit nieuwkomers, niet ouder dan vijf jaar. De beste nieuwkomer is het in 2004 opgerichte ZwayTraffic, makers van interactieve concepten voor televisie, mobiele en digitale platforms. Tweede staat internetonderneming Achtung, gevolgd door sensorentechnolgiespecialist Ambient Systems.

Bekijk hier de hele lijst.

Reageer op dit artikel