nieuws

Cateringdirecteur transformeert tot podiumbeest

Catering

Voor veel medewerkers van SAB Catering was het een openbaring. Om hun directeur Hans van Doorn niet in pak, maar ik frivole outfit te zien. En dan ook nog eens te keer te zien gaan op het podium. Als zanger van een rockband. Allemaal ten behoeve van het 55-jarig bestaan van SAB.

Cateringdirecteur transformeert tot podiumbeest

Van Doorn (foto) luisterde met het optreden van zijn coverband The Otherside de viering van het 55-jarig bestaan van SAB Catering op. Die werd onlangs gehouden in Ede. Zo’n 750 medewerkers zongen en swingden mee met hun (adjunct)directeur.

SAB is in 1954 opgericht vanuit de Stichting Alcoholvrije Bedrijven (SAB) met de maatschappelijke doelstelling om alcoholmisbruik te voorkomen. Anno 2009 heeft SAB als commerciële contractcateraar landelijk ruim 280 locaties waar zij de bedrijfscatering verzorgt.

Brasserie

Directeur Hans van Heel sprak zijn dank uit aan alle medewerkers voor ieder zijn of haar inzet de afgelopen jaren. ‘Gezien alle ontwikkelingen bij SAB waarbij goed wordt meebewogen met de continue veranderende vraag van de markt, hebben wij het volste vertrouwen in de toekomst en wordt 2009 met een positief resultaat afgesloten’, aldus Van Heel.

Er werd nog een blik geworpen op 2009. SAB heeft de stap van reguliere bedrijfscatering naar belevingconcepten voor bedrijven en evenementen gemaakt. Zo was er de geboorte van het duurzame horecaconcept genaamd IJgenweis, onder meer vanaf 2010 toegepast in een vijftal brasseries voor Staatsbosbeheer.

Geschiedenis

Ook was er dit jaar een unieke samenwerking tussen SAB en topkok Jonnie Boer van drie sterrenrestaurant ‘De Librije’. Speciaal voor de relaties van SAB is er door Jonnie Boer een culinair pakket samengesteld met exclusieve recepten passend bij de eigen dressinglijn van SAB.

Ook werd gekeken naar ‘Hoe het allemaal begon..’ voor SAB. In de jaren vijftig was het gebruikelijk dat werknemers hun loonzakje wekelijks in het café ontvingen. Om tegen te gaan dat de werknemers hun loon niet direct uitgaven in het café werden er door de Stichting Alcoholvrije Bedrijven (SAB) koffiehuizen geëxploiteerd.

De koffiehuizen zijn in de jaren tachtig, als de afstand tussen wonen en werken groter wordt en tussen de middag thuis lunchen verleden tijd is, uitgegroeid tot professionele contractcatering. De Stichting SAB is nog steeds 100% aandeelhouder van de B.V. en met het uitgekeerde dividend worden ieder jaar vele goede doelen gesteund.

Reageer op dit artikel