nieuws

Commotie over ‘verplicht halalvlees’ in R’dam

Catering

Rotterdamse raadsleden kunnen qua voedsel alleen kiezen uit vis, vegetarisch en halal-vlees. Er is volgens Leefbaar Rotterdam geen ‘gewoon’ vlees te krijgen. Daar is de partij boos over.

Commotie over ‘verplicht halalvlees’ in R’dam

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam spreekt dit tegen, meldt elsevier.nl. ‘Er kan worden gekozen uit vis, vegetarisch of vlees. Halalvlees is een vierde, extra optie. Alleen voor wie dat wenst.’

De gratis krant Metro meldde vandaag uit monde van raadslid Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam, dat er in het Rotterdamse stadhuis alleen maar halalvlees te krijgen is. Hij zei niet gedwongen te willen worden om religieus bereid voedsel te eten en de ‘islamisering van het stadhuis’ spuugzat te zijn.

Eerder uitte Leefbaar al haar verontwaardiging over de eindejaarsbarbecue op het stadhuis, waar ook uitsluitend halalvlees werd geserveerd. ‘Dus ik had zelf speklapjes en saté meegenomen, maar die mochten er niet op,’ aldus Mosch.

Reageer op dit artikel