nieuws

Compass doet facilitydiensten Shell

Catering

Compass Group Nederland heeft een omvangrijke overeenkomst in de wacht gesleept met Shell om een aantal facilitaire diensten over te nemen van de oliereus. De cateraar wordt daarmee ‘integrale dienstverlener’.

Compass doet facilitydiensten Shell

Speciaal voor de integrale dienstverlening is een jaar geleden het onderdeel Eurest Support Services opgericht. De overeenkomst met Shell loopt vijf jaar met een optie tot verlenging. De deal maakt onderdeel uit van een wereldwijd contract met een waarde van ruim € 370 miljoen over 5 jaar. De extra omzet in Nederland zal de komende 5 jaar totaal ruim € 100 miljoen bedragen.

Meer dan 100 locaties

De facilitaire dienstverlening betreft niet alleen de traditionele catering op locaties van Shell, maar ook andere diensten zoals schoonmaken, postkamer, receptie, gastvrouwen en repro services. In Nederland gaat het om meer dan 100 kantoor- en productielocaties. ‘Met deze overeenkomst slaan we de weg in naar een integrale dienstverlener’, licht Irene Baltus (foto), algemeen directeur van Compass Group Nederland en België toe. ‘De concurrentie in de catering is hard.’ Compass verlegt de koers verlegd naar andere vormen van dienstverlening om daar marktaandeel in te veroveren. ‘Service en de klantvriendelijkheid van onze werknemers, is onze business. En dan maakt het minder uit of het catering is of het onderhoud van gebouwen beiden dient met kwaliteit en klantvriendelijkheid te gebeuren. Van de kok, zijn we nu de butler geworden, die het hele huishouden van onze klanten kan bestieren.’

Meer in het vat

Voor Compass Group is deze unieke overeenkomst om facilitaire diensten over te nemen nog slechts het begin. Baltus: ‘Er wordt scherp naar ons gekeken door andere multinationals. Dat Shell voor ons heeft gekozen, is mede gebaseerd op een langlopende relatie met deze onderneming waarin we hebben aangetoond professioneel en efficiënt te werken. Inmiddels zijn we al met enkele andere bedrijven in gesprek om hetzelfde concept bij hen in te voeren.’ Compass Group Nederland is onderdeel van het aan de Londense beurs genoteerde Compass Group PLC, met meer dan 400.000 werknemers, naar eigen zeggen de grootste cateraar ter wereld. Compass Group is in Nederland vooral bekend van Eurest en Medirest.

Reageer op dit artikel