nieuws

Den Blijker verbaasd over instellingskeukens

Catering

‘Instellingskeukens. Je weet niet wat je ziet.’ Dat zegt Herman den Blijker. De topkok is zeer verbaasd over wat hij zoal tegenkomt in instellingskeuken voor zijn nieuwe programma ‘Herman Helpt’.

Den Blijker verbaasd over instellingskeukens

‘De eerste twee series (Herrie in de keuken en Herman zoekt chef, red.) waren voor mij “makkelijk denken”, omdat je in de horeca op hetzelfde niveau zit. Voor ‘Herman Helpt’ ga ik naar de mensen thuis én kom ik bij instellingskeukens. Mens, serieus, je weet niet wat je ziet’, aldus een verwonderde Den Blijker in De Telegraaf.

Herman Den Blijker zegt dat het niet meevalt om een instellingskeuken aan te pakken op de manier zoals hij dat wil. ‘De koks moeten steeds vaker stoeien met budgetten en regeltjes, stikken er bijna in. Ze zijn helemaal murw van het meten en poetsen, terwijl er toch gekookt moet worden. Het is moeilijk om binnen één week in te grijpen.’

De eerste uitzending van Herman Helpt is dinsdagavond 3 oktober om 21.30 uur. Het programma wordt uitgezonden op RTL 5. Voorlopig staan er zeven reguliere uitzendingen gepland. Met het oog op de feestdagen komt er nog een kerstspecial, uitgesmeerd in drie afleveringen.

Reageer op dit artikel