nieuws

€ 1,5 miljoen voor nieuwe f&b- en vergaderzalen GelreDome

Catering

GelreDome in Arnhem heeft haar banqueting en vergaderruimten voor 1,5 miljoen euro laten vernieuwen. Ook is er een nieuw vergaderconcept geïntroduceerd. De catering wordt steeds vaker vanuit eigen keuken verzorgd.

€ 1,5 miljoen voor nieuwe f&b- en vergaderzalen GelreDome

Om met de laatste ontwikkeling te beginnen. GelreDome heeft enkele zogeheten preferred suppliers voor catering bij vergaderingen, presentaties of bedrijfsfeesten. Het gaat om La Vie, Albron Creations, Oseven, Grand Catering en de Arjan van Dijk Groep.

Maar ‘het Grootste Theater van Nederland’ heeft ook haar eigen cateringtak; GelreDome Publiekshoreca. Directeur Jasper van Amstel laat aan Misset Catering weten dat opdrachtgevers hier regelmatig gebruik van willen maken.

€ 1,5 miljoen

‘In samenwerking met La Place en de oosterse cateraar Mr. Long hebben we zo enkele grote partijen gedaan. Het aantal gasten varieerde van 1600 tot 5000 gasten. Je ziet dat publieks- en partycatering naar elkaar toegroeien.’

De feesten vonden deels op de stadionvloer plaats en deels in de banquetingruimtes (zie foto’s). Deze zijn onlangs vernieuwd om de (potentiële) opdrachtgevers nog meer te kunnen bieden. ‘Dat was een investering van 1,5 miljoen euro. Heineken heeft dat deels bekostigd.’

Michael Jackson

De bierpartner van GelreDome heeft haar stempel kunnen drukken op de nieuwe, fraaie f&b en vergaderruimtes. Zo heet de zaal van 250 m2 op de vierde etage de Heineken Heaven. Opvallend: aan de muur grote foto’s van overleden artiesten als Freddy Mercury, Nina Simone en Michael Jackson.

De 1000 m2 tellende ruimte op de derde etage heet Galaxy. Zit daar ook in een link in naar Heineken, tenslotte heet een van hun bierglazen toch zo? ‘Dat is puur toeval’, lacht Van Amstel (what’s in a name?). ‘De ruimtes zijn mooier, functioneler en makkelijker om te bouwen en aan te passen aan de verschillende soorten evenementen. Overigens verwijst de naam Galaxy naar de Melkweg, het huis van de sterren als metafoor voor de pop- en sportsterren die in GelreDome stralen.’

Hangend

Ontwerper Nicolette Huijbregtsen heeft veel hout en led-licht gebruikt om een warme sfeer te kunnen creëren. De bars hebben een robuuste look gekregen. Verder is er onder meer opvallend én functioneel loungemeubilair geplaatst en zijn de nieuwste audiovisuele snufjes toegepast.

Dat past prima bij het nieuwe concept Vergaderen +. De brochure is veelbelovend. Zo is een man hangend boven een vergadertafel te zien als ook een Elvis-achtige figuur in gouden pak op diezelfde tafel (foto). GelreDome zet in op beleving tijdens het vergaderen. De catering wordt verzorgd vanuit eigen keuken.

Zie ook: ‘Hét voorbeeld van publiekscatering’

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel