nieuws

Edda Huzid ondergaat metamorfose

Catering

Congres- en partycentrum Edda Huzid in Voorthuizen is deze week begonnen aan een uitgebreide verbouwing. De metamorfose stond al jaren op de agenda en wordt juist in deze zware tijd gerealiseerd.

Edda Huzid ondergaat metamorfose

In de grootste zaal van Edda Huzid wordt met de metamorfose een nieuw ‘vast’ podium gecreëerd. Het podium wordt bijna 1 meter hoog. Het bedrijf wil plaats bieden voor grote artiesten. De zaal heeft ruimte voor circa 1000 personen. Daarnaast komt er een lobby, een ontvangstruimte, een uitbouw van een extra restauratieve ruimte, een grotere keuken (capaciteit van 1500 personen), kantoorruimte en vier boardrooms voor vergaderingen.

,,De kosten van een verbouwing zijn in deze crisistijd lager. Een andere reden om nu te investeren is dat de zomertijd een rustige periode is voor Edda Huzid’’, zegt salesmanager Maarten Sterrenburg van Edda Huzid. De familie Visser, eigenaren van Edda Huzid, heeft een tienjarenplan opgesteld. Het plan bevindt zich met deze verbouwing in een eindfase. De afgelopen tien jaar werd de zalencapaciteit van het congres- en partycentrum bijvoorbeeld fors uitgebreid.

Eind augustus wordt de verbouwing een maand stilgelegd. ,,September is de drukste maand van het jaar. De inpandige verbouwing is goed ‘af te schermen’ voor onze gasten. De verbouwing zal geen overlast geven voor de bezoekers. In oktober herstarten we de verbouwing en moet ook de buitenkant eraan geloven’’, aldus Maarten Sterrenburg.

Volgens de planning moet de totale verbouwing in april 2010 klaar zijn. ,,Het duurt iets langer, omdat we de activiteiten in ons bedrijf gewoon door laten gaan en onze gasten zo min mogelijk overlast willen laten ondervinden van de verbouwing. Hierdoor zullen zo nu en dan de bouwwerkzaamheden stil komen te liggen’’, zegt Sterrenburg.

Reageer op dit artikel