nieuws

Eerste mobiele biologische snackunit in Nederland

Catering

Cateraar Pomms heeft de primeur van de eerste mobiele biologische snackunit in Nederland, zegt het bedrijf zelf. Pomms werkt nauw samen met biologische boeren en onderneemt dier- en mileuvriendelijk.

Eerste mobiele biologische snackunit in Nederland

De twee oprichters vinden dat de traditionele snackbar klaar is voor een nieuw tijdperk: een duurzaam tijdperk. Niels Tijthoff: ‘De consument van nu wordt bewuster en stelt steeds hogere eisen aan kwaliteit en herkomst van voeding. Ook snacks moeten eraan geloven.’

Toch verschilt het basisassortiment van Pomms’ niet veel van die van een reguliere snacktent. Friet, kroketten, frikandellen en hamburgers: alles is verkrijgbaar. ‘Wij maken oer-Hollandse snacks maar dan wel met de beste natuurlijk ingrediënten. Dus zonder kunstmatige toevoegingen en vage e-nummers.’

Voorlopig heeft Pomms’ nog geen vaste staanplaats en zijnd e snacks exclusief verkrijgbaar op festivals en evenementen in Nederland. Een weloverwogen keuze, aldus Tijthoff. ‘Op deze manier zijn we mobiel en dus flexibel en kunnen we Pomms’ introduceren aan een groot en divers publiek.

Maar ambitie heeft ondernemersduo Niels Tijthoff en Ruud Boeve wel. ‘We willen doorgroeien tot vaste verkooppunten. Dat mensen straks op de hoek van de staat een Pomms’ frietje kunnen kopen; daar gaan we voor!’

De friet van Pomms’ wordt gemaakt van biologische aardappelen en is vers gesneden in de schil. Het vlees voor de kroketten en hamburgers is honderd procent biologisch en komt van de Aberdeen Angus koeien uit Brabant.

Alle snacks worden bereid volgens eigen receptuur (‘grootmoeders recept’) en elk product heeft een ingrediëntenwijzer. Op die manier weet de consument exact wat erin zit en waar de ingrediënten vandaan komen.

Reageer op dit artikel