nieuws

Elektronische maaltijdcheque van start in België

Catering

Drie uitgevers van elektronische maaltijdcheques zijn formeel erkend met een publicatie in het Staatsblad van België. Dit zijn Edenred, Sodexo en Monizze. De werkgever in België kan een deel van het salaris uitbetalen in de vorm van een tegoedbon voor de lunch. Deze betaling is vrijgesteld van werkgeversheffingen, meldt Telecompaper.

Elektronische maaltijdcheque van start in België

Niet alleen kantines, maar ook supermarkten accepteren de vouchers, die tot nu toe alleen op papier kunnen worden verstrekt. Met een wetswijziging per 1 januari dit jaar was de weg al vrijgemaakt voor de elektronische variant, nu zijn ook de uitgevers ervan erkend.

De drie bedrijven staan in de startblokken om de papieren bonnen te vervangen door een plastic betaalpas, gekoppeld aan een rekening waarop de vouchers worden af- en bijgeboekt.

De gebruikers lopen warm voor de elektronische maaltijdcheque, meldt Edenred na consumentenonderzoek. 76,4% van de Belgen zegt geïnteresseerd te zijn.

Reageer op dit artikel