nieuws

Eurest nieuwe cateraar UvA en HvA

Catering

Eurest is de nieuwe cateraar geworden van de Universiteit van Amsterdam (UvH) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Eurest gaat de catering verzorgen van alle mensa’s, vergaderingen, feesten en partijen in UvA en HvA.

Eurest nieuwe cateraar UvA en HvA

De catering van coffeecorners werd al eerder gegund aan Micaffè, de automatenverkoop aan Maas International. Eurest neemt op 1 januari de catering over van Vitam (eigenaar van Sorbon). Naast Eurest deed ook cateraar ISS mee aan de aanbesteding, zo meldt Folia Web.

Sodexo en Vitam hadden wel een offerte ingediend bij het projectteam, maar die voldeed niet aan de criteria. Ze werden daarom niet in behandeling genomen, aldus Folia Web.

‘Eurest had op alle gunningscriteria een uitstekende offerte ingediend’, zegt projectleider Wim van der Meer. ‘De cateraar neemt daarom de catering van alle percelen op zich.’ In het oorspronkelijk aanbestedingsplan had het projectteam de UvA en HvA opgedeeld in drie zogenoemde ‘percelen’; elk perceel zou door een andere cateraar kunnen worden bediend om de concurrentie te bevorderen.

Maar volgens Van der Meer was de offerte van Eurest, zowel qua aanbod en vraagprijs van maaltijden als qua pachtsom zo aantrekkelijk dat deze als beste uit de bus kwam. ‘Over de hoogte van de pachtsom doe ik echt geen mededelingen, maar die is heel aantrekkelijk,’ zegt Van der Meer.

Bij de aanbesteding en gunning van een cateringcontract is het gebruikelijk dat er een som geld, meestal een percentage van de jaaromzet, wordt betaald aan de opdrachtgever voor het gebruik van de faciliteiten op de te cateren locatie.

Voor de verliezende partijen Sodexo en Vitam zijn de druiven zuur. Bij de eerdere aanbesteding van de catering, afgelopen voorjaar, werd de catering nog gegund aan Sodexo. Compass Group gesteund door Vitam vocht die gunning met succes aan bij de rechter: UvA-HvA moesten inzichtelijker maken waarom de gunning aan Sodexo was gegund.

Alle partijen die aan de aanbesteding hebben meegedaan hebben tot 21 oktober de tijd om in beroep te gaan tegen de gunning.

Reageer op dit artikel