nieuws

Facilicom, Sodexho en ISS betalen leerstoel

Catering

Facilicom, Sodexho en ISS zijn hoofdsponsoren van het lectoraat Facility Management aan de NHTV, de Internationale Hogeschool Breda. Hierbij wordt onderzoek gedaan, onderwijs ontwikkeld en een visie op de toekomst van de facilitaire omgeving gecreëerd.

Facilicom, Sodexho en ISS betalen leerstoel

Daarnaast zal het lectoraat een kenniskring oprichten. Ir. Bernard Drion is benoemd tot Lector van de afdeling. Drion is twee dagen per week aan NHTV verbonden. Hij combineert zijn lectoraat met zijn functie als directeur Innovatie bij Hospitality Consultants. Drion heeft een ruime ervaring bij vrijwel alle faciltaire adviesburo’s in Nederland en is veelvuldig spreker op congressen en symposia.

Volgens Paul Janssen, stafdirecteur marketing van Facilicom, sluit het lectoraat goed aan op een aantal andere initiatieven. ‘Zo laten wij onderzoek uitvoeren naar de effecten van de facilitaire omgeving op de arbeidsproductiviteit en financieren we de leerstoel Facility Management aan de Universiteit van Wageningen.’

Facilicom organiseert regelmatig een Kenniscentrum om de laatste inzichten over Facility Management met professionals en studenten te delen. Naast Facilicom, Sodexho en ISS wordt het lectoraat gesponsord door Hectas, Hospitality Consultants en Arcadis Aqumen.

Reageer op dit artikel