nieuws

Festivalcatering: vis is dé hit

Catering

Snacks zijn op de grote muziekfestivals definitief op retour. Vis is dé hit. Op het rockspektakel Arrow Classic Rock waren zelfs al oesters verkrijgbaar. En Lowlands heeft straks een enorm visrestaurant.

Festivalcatering: vis is dé hit

Dat zegt Joost Carlier, directeur van Loc7000, organisator op tal van festivals en verantwoordelijk voor food & beverage. Op het onlangs gehouden rockevenement Arrow Classic Rock in Lichtenvoorde konden bezoekers al genieten van oesters. Op het vooruitstrevende fesitval Lowlands (eind augustus in de Biddinghuizen, Flevoland) verrijst er zelfs een compleet visrestaurant. De gerenommeerde visleverancier Schmidt uit Rotterdam speelt een centrale rol.

Volgens Carlier ligt de stap naar vis in de lijn der verwachting. ‘De snack is op de festivals die wij verzorgen duidelijk minder in aantal. Met vis willen we een nog gevarieerder assortiment bieden.’ Op Lowlands gaat Loc7000 nog meer met La Place werken. ‘Wel twee keer zoveel.’ De stands van Hema (broodjes bal en rookworsten) en Albron (wokken) zullen volgens Carlier niet meer te zien zijn.

Het gaat Loc7000 als organisator goed. het bedrijf uit Lochem regelt steeds meer (op) evenementen. ‘En de omzetten van drank en eten stijgen nog steeds. Niet zo hard als voorgaande jaren toen het nog rond de tien procent lag. Nu iligt dat percentage tussen de vijf en acht.’

Reageer op dit artikel