nieuws

Flink geldbedrag voor gezondste schoolkantine

Catering

De school die de meest structurele stappen zet naar een gezonde kantine ontvangt de stimuleringsprijs ‘de gezonde schoolkantine’. Dit jaar deden 90 scholen mee – een recordaantal.

Flink geldbedrag voor gezondste schoolkantine

De drie scholen die de meeste stappen hebben gezet winnen 10.000, 4.000 en 1.000 euro (resp. plaats 1, 2 en 3). De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het symposium ‘Alle schoolkantines gezond in 2015, maar hoe?’.

Het is de derde keer dat de stimuleringsprijs uitgereikt wordt. Dit jaar is de uitreiker André Rouvoet, demissionair minister voor Jeugd en Gezin en voor Onderwijs. 90 scholen stelden een stappenplan ‘Gezonde Schoolkantine’ op, in samenwerking met de GGD. Zij konden dit plan uitvoeren met een werkbudget.

Het voedingscentrum hoop dat deze actie andere scholen inspireert. ‘Het is aannemelijk dat gezonde voeding leidt tot betere concentratie en prestaties. Alle reden dus om het aanbod in schoolkantines en automaten kritisch te bekijken en te veranderen.’

De uitreiking is op maandag 26 april op het Aloysius College in Den Haag.

Reageer op dit artikel