nieuws

Geen kassa meer in het bedrijfsrestaurant

Catering

Bedrijfsrestaurants kunnen uitstekend functioneren zonder kassa’s. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een experiment waar voorlopig nog geen ruchtbaarheid aan gegeven wordt.

Geen kassa meer in het bedrijfsrestaurant

Het weglaten van de kassa is een grote stap die een bepaald risico met zich meebrengt. Bezoekers kunnen ongelimiteerd voor een vaste prijs zoveel nemen als ze willen. Dat zou de kosten op kunnen drijven.

De projectbegeleiders hebben vastgesteld dat gasten alleen de eerste vier weken meer eten dan normaal gesproken. Daarna vallen ze weer terug in hun oude consumptiepatroon, zo is gebleken. De voorlopige resultaten van de proef wijzen uit dat een bedrijfsrestaurant zonder kassa uitstekend kan functioneren.

De medewerkers van het bedrijfsrestaurant kunnen zich helemaal focussen op het bereiden van gerechten en op het verlenen van gastvrijheid. Een andere stap die tijdens het experiment is gezet, heeft betrekking op het feit dat er geen monopacks meer worden gebruikt . Hierdoor is er nauwelijks verpakkingsafval hetgeen de duurzaamheid ten goede komt.

Reageer op dit artikel