nieuws

‘Gevang gaat hopelijk minder eten weggooien

Catering

Het ministerie van Justitie hoopt dat gevangenissen in de nabije toekomst minder voedsel hoeven weg te gooien. Tot voor kort kwam er ‘vrij veel’ in de afvalbakken. Gevangenissen hadden allemaal een eigen contract met een voedselaanbieder, maar dat wordt nu na het aflopen van die contracten landelijk geregeld volgens de Europese aanbestedingsregels.

‘Gevang gaat hopelijk minder eten weggooien

Toch zijn er klachten: de honger van sommige gedetineerden zou niet meer worden gestild. Volgens een woordvoerder van Jusititie is er bij de samenstelling van het voedselpakket echter gekeken naar wat de grootste eters, jonge mannen, nodig hebben. Het is bepaald in samenwerking van het Voedingscentrum. De gedetineerden kunnen rekenen op een half brood per twee dagen, een warme maaltijd en twee stuks fruit per dag. Wie dan nog honger heeft, kan extra brood vragen, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel