nieuws

Gratis brownies op Dag van Duurzaamheid

Catering

Het zal wellicht velen ontgaan (zijn), maar deze dag, woensdag 9 september, is uitgeroepen tot nationale dag van de duurzaamheid. Bedrijfscateraar SAB Catering is het in ieder geval niet ontgaan. De bedrijfscateraar deelt gratis brownies uit. Duurzame brownies, uiteraard.

Gratis brownies op Dag van Duurzaamheid

Dat gebeurt in lunchroom Schoutenhuis in Alphen aan den Rijn, waar SAB verantwoordelijk is voor de restauratieve zorg. Actie-organisatie Urgenda heeft een oproep gedaan aan het bedrijfsleven om op de dag van de duurzaamheid duurzame activiteiten te organiseren en hiermee te laten zien dat duurzaamheid niet alleen hard nodig is, maar ook leuk en inspirerend is.

SAB en het Bestuur van lunchroom Schoutenhuis waren direct enthousiast om juist in het Schoutenhuis, dat al een bijzonder maatschappelijke functie heeft, aandacht te vragen voor duurzaamheid.Speciaal voor de dag van de duurzaamheid worden duurzame brownies gemaakt met biologisch meel en Fairtrade chocolade uit de Wereldwinkel in Alphen aan den Rijn.

De brownies worden, evenals bijna het hele gebakassortiment in het Schoutenhuis, vers bereid door de medewerkers van de cateringservice van Ipse bij het nabijgelegen Prins Heerlijk.

Verstandelijke beperking

De lunchroom het Schoutenhuis is een initiatief van woningcorporatie wonenCentraal en Stichting Ipse, die zorg en diensten biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Gezamenlijk hebben zij de Stichting Vrienden van het Schoutenhuis opgericht en aan het monumentale pand in Alphen een maatschappelijk doel gegeven.

In het Schoutenhuis werkt een team van vijf medewerkers met een verstandelijke beperking. Zij worden door Stichting Ipse begeleid en krijgen met deze leer – werkplek een kans om volwaardig deel te nemen aan onze maatschappij.

Het productassortiment in Het Schoutenhuis is grotendeels maatschappelijk verantwoord. Verse biologische producten van hoge kwaliteit en daarnaast staan er authentieke en regionale producten op de kaart.

Meer nieuws over SAB Catering:

Reageer op dit artikel