nieuws

In het ziekenhuis is voeding hét onderwerp van gesprek

Catering

Patiënten en bezoekers praten in eerste instantie over het eten en die aardige zuster. Pas daarna hebben ze het over die arts die hen zo goed geholpen heeft. “Voeding en gastvriendelijkheid zijn dus zéér belangrijk.” Dat zei Bas van der Graaff voorzitter van Het Kokskwartet tijdens de Kokskwartet Vriendendag in het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis.

In het ziekenhuis is voeding hét onderwerp van gesprek

Van der Graaff liet weten zeer onder de indruk te zijn van het nieuwe ziekenhuis. ‘Het is ultramodern en er zijn uitstekende artsen en chirurgen werkzaam. En natuurlijk is dat vreselijk belangrijk, maar toch praten de patiënten vooral over voeding en ambiance.’

Wat Van der Graaff betreft mag dat zo blijven. ‘Het sterkt mij in de opvatting dat eten, drinken en ambiance erg belangrijk zijn in de institutionele wereld.’

Tijdens de bijeenkomst werd bekendgemaakt dat Het Kokskwartet daar waar mogelijk intensiever samenwerken met andere verenigingen zoals de VHVG en de VKGE. Daarnaast wil Het Kokskwartet gaan samenwerken met organisaties die zich bezighouden met gastvrijheid.

Voorzitter Bas van der Graaff wil het begrip gastvrijheid overigens vervangen door gastvriendelijkheid. ‘Dat dekt de lading beter.’

Reageer op dit artikel