nieuws

Inflatie treft bedrijfsrestaurant

Catering

Hogere voedings- en energieprijzen beginnen door te dringen in het dagelijkse leven. Ook in het bedrijfsrestaurant is dit merkbaar. Dat meldt Corné van Zeijl, senior portfolio manager bij SNS Asset Management, op persoonlijke titel op Lex.nl.

Inflatie treft bedrijfsrestaurant

De percentages die Van Zeijl noemt, liegen er niet om. Hij schrijft: ‘Mijn lunch is met de recente 35%-prijsverhoging op 500% in de afgelopen paar jaar gekomen. Overigens was het geen verhoging, maar een andere manier van berekenen.’

Hij overwoog – gekscherend – aandelen Sodexo te kopen. ‘Want ik geloof niet dat de voedselprijzen zoveel zijn gestegen. Het onderbouwt wel mijn stelling dat een hogere inflatie leidt tot hogere winsten en uiteindelijke hogere koersen. Zo blijf je in de tijden van hoge inflatie, de inflatie bij.’

Reageer op dit artikel