nieuws

Jubilerend Zwarte Cross breekt weer record

Catering

Het muziek- en motorcrossfestival Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft afgelopen weekend een recordaantal van 152.500 bezoekers getrokken. Vorig jaar waren het er 148.000. Dat was toen ook al een record.

Jubilerend Zwarte Cross breekt weer record

Dat heeft een woordvoerder van het evenement laten weten. Zwarte Cross beleefde dit jaar zijn 15e editie. Om het jubileum te vieren, pakte de organisatie uit met enkele grote namen als Ilse DeLange, Blondie en Sepultura. Grolsch is al jaren bierleveranciers van het grote festival.

Producer Junkie XL gaf zaterdag een verrassingsconcert. Dat was voor hemzelf overigens ook een verrassing. Hij vierde namelijk zijn vrijgezellendag en zijn vrienden hadden buiten zijn medeweten geregeld dat hij zou optreden.

In totaal traden op ruim 20 podia bijna 150 bands op, in genre variërend van rock tot pop en van reggae tot metal. Naast de muziekoptredens en crosshows was er ook een uitgebreid theaterprogramma.

Hoewel het weer in Nederland al een tijdje niet al te best is, kwam Zwarte Cross er redelijk goed vanaf. Alleen op zaterdag regende het. De sfeer op het festival was volgens de woordvoerder goed. Er waren geen grote incidenten.

Zwarte Cross is in de loop der jaren uitgegroeid van een klein feestje voor een paar honderd man tot het grootste betaalde festival van Nederland.

Om incidenten en brandjes snel op te sporen werd het festivalterrein vanaf een hoge mast continu in de gaten gehouden met camera’s die warmte signaleren.

Volgend jaar zal het Zwarte Cross Festival plaatsvinden 27, 28 en 29 juli 2012.

Reageer op dit artikel