nieuws

Kleding Avenance wordt ‘vervezeld

Catering

Ooit gehoord van het werkwoord vervezelen? Dat gaat veranderen. Cateraar Eurest gaat haar bedrijfskleding namelijk recyclen, te beginnen met de kleding van het overgenomen Avenance. Het Leger des Heils helpt daarbij. In plaats van te vernietigen, worden de uniformen ‘vervezeld’.

Kleding Avenance wordt ‘vervezeld

De kleding wordt teruggebracht naar losse vezels, waarvan weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden, zoals spijkerbroeken en riemen. De daadwerkelijke ‘vervezeling’ is uitbesteed aan de organisatie Texperium, een innovatiecentrum voor hoogwaardige textielrecycling.

Het gaat om zo’n 20.000 stuks bedrijfskleding, zoals broeken, bloezen, schorten en koksbuizen van het voormalige cateringbedrijf Avenance. Avenance werd eerder dit jaar overgenomen door Compass Group, moedermaatschappij van Eurest. Inmiddels zijn alle oud-Avenance medewerkers in Eurest-bedrijfskleding gestoken.

Reageer op dit artikel