nieuws

KrachtCatering zorgt voor aansluiting met de arbeidsmarkt

Catering

Een groep van elf cursisten heeft de opleiding KrachtCatering, waar zeven cateraars bij betrokken waren, met succes afgerond. Zij ontvingen een certificaat.

KrachtCatering zorgt voor aansluiting met de arbeidsmarkt

De cursus is speciaal ontwikkeld voor bewoners van de Amsterdamse wijk Zuidoost. Zij waren langdurig werkloos en konden de aansluiting met de arbeidsmarkt zelf niet meer vinden. Door deel te nemen aan dit project krijgen zij de kans om de cirkel van geen opleiding en weinig werkervaring te doorbreken.

Kansrijk Zuidoost, zeven cateringorganisaties, het Horeca College en Tempo-Team sloegen de handen ineen en stelden een praktisch opleidingsprogramma op. De bewoners van Zuidoost kregen onder andere een sollicitatietraining, theoretische basiskennis catering, training praktijkvaardigheden en een werkstage. Het doel is dat de deelnemers aan de slag gaan bij een cateringbedrijf.

De deelnemers ontvingen hun certificaat uit handen van Zuidoost portefeuillehouder Armoedebeleid Muriël Dalgliesh. ‘Opleiding is dé weg uit armoede, dat weten we. Via Kansrijk Zuidoost komen we bij bewoners letterlijk achter de voordeur. We zien wat bewoners nodig hebben en dit project is één van de vele voorbeelden die hieruit voortvloeien. Ik ben trots op deze mensen, ze hebben een lange weg afgelegd, maar kunnen nu weer zelfstandig werken aan hun eigen toekomst.’

Reageer op dit artikel