nieuws

Kruidenier Foodservice start duurzaam ketenproject

Catering

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht van samenwerkende partijen in de markt. Groothandel Kruidenier Foodservice is een ketenproject gestart in samenwerking met Green Inspiration, Rijk Zwaan en een aantal telers. Met dit nieuwe project richt Kruidenier zich op een pakket duurzame groenten en fruit.

Kruidenier Foodservice start duurzaam ketenproject

Kruidenier levert aan meer dan 5000 grootverbruikers zoals cateraars van school- en bedrijfskantines, horecabedrijven, pompshops, pretparken en zorginstellingen. Met dit nieuwe project richt Kruidenier zich op een pakket duurzame groenten en fruit in combinatie met smaak.

Om deze combinatie te kunnen bieden richtte Kruidenier zich tot zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, dat vorig jaar met ‘Sensational Flavours’

een lijn startte met rassen die zich onderscheiden door een bijzondere smaakbeleving. Samen zochten ze telers op, die mogelijk in het concept zouden passen.

Door het meerderheidsaandeel dat Kruidenier in Bestelvers heeft genomen, kunnen de duurzaam geteelde, groenten en fruit ook door consumenten worden besteld. ‘We liften mee op een succesvol werkend systeem en het voordeel van onze bezorgdienst is dat we met gekoelde busjes rijden en kunnen omgaan met food’, aldus een woordvoerder. ‘Klanten bestellen tot 18.00 uur en ‘s avonds om 20.00 uur rijden onze busjes weg met producten.’

Reageer op dit artikel