nieuws

Lichte winsttoename Sodexo eerste helft boekjaar

Catering

De winst van het totale Sodexo-concern is in de eerste helft van het lopende boekjaar licht gestegen. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder nam de winst toe van 231 naar 233 miljoen euro. Dat heeft de aan de beurs in Parijs genoteerde catering- en facilitaire onderneming bekend gemaakt.

Lichte winsttoename Sodexo eerste helft boekjaar

De eerste helft van het fiscale boekjaar 2008-2009 liep bij Sodexo 28 februari jl. af. De inkomsten stegen in deze periode naar 7,63 miljard euro, een jaar eerder was dat nog 7,08 miljard. De organische groei steeg met 3,7 procent, vergelijkbaar met de toename in de eerste helft van vorig boekjaar.

In een toelichting op de cijfers meldde Sodexo’s CEO Michel Landel dat de economische crisis hun opdrachtgevers niet alleen in 2009 maar ook in 2010 raakt. ‘We moeten daarom voorzichtig blijven.’

Volgens Landel wordt bijna tweederde van de inkomsten gegenereerd uit segmenten die minder te lijden hebben aan de crisis; catering aan zorg, bedrijven en defensie. ‘Daarin zijn we wereldwijd marktleider’, aldus Landel tijdens de presentatie (webcast) van de cijfers.

Meer nieuws over Sodexo:

Reageer op dit artikel