nieuws

Lievensberg Ziekenhuis en Zorgcentrum Padua meest gastvrij

Catering

Het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Zorgcentrum Padua in Tilburg hebben donderdag de Gastvrijheidszorg Award ontvangen. Dat gebeurde in een volgepakt Cinemec in Ede. Ook werden de ranglijsten van de meest gastvrije ziekenhuizen en zorgcentra bekend gemaakt.

Lievensberg Ziekenhuis en Zorgcentrum Padua meest gastvrij

Het Lievensberg en Padua ontvingen het bronzen beeld uit handen van Inge Vossenaar van het ministerie van VWS. Zij namen met 137andere zorginstellingen (23 ziekenhuizen en 114 verpleeg- en verzorgingshuizen) deel aan Gastvrijheidszorg met sterren, een beoordelingsysteem waarbij inspecteurs de kwaliteit beoordelen van het eten en drinken, de ambiance en de service en gastvrijheid. Het oordeel van cliënten zelf woog in de beoordeling zwaar mee.

‘Michelin’

Voor de prestaties van de deelnemers zijn 0 tot 4 sterren toegekend. Alle zorgcentra met sterren zijn vermeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2009, een soort ‘Michelin’gids voor gastvrije zorg. De sterrengids werd uitgereikt tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement dat tegelijkertijd gehouden werd in het splinternieuwe Cinemec expotheater in Ede.

Tijdens dit evenement zijn door Foodstep de resultaten van het Nationaal Zorgonderzoek gepresenteerd en reikte minister Verburg de eerste Smaakprijs uit voor de deelnemende zorginstelling die oog heeft voor duurzaam inkopen, het gebruik van biologische producten en het koken van streekgerechten. Dit is Verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen geworden.

Ranglijsten

De jury bestaande uit Jos Schols, hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, Ada van de Vendel, clustermanager Stichting Saffier Woonzorgpark Loosduinen, winnaar van de award in 2008 en Kristel Nijs, kwaliteitsadviseur Ziekenhuis Rivierenland in Tiel, hebben de volgende ranglijsten bepaald die op het event zijn gepresenteerd.

Top 10 Ziekenhuizen 2009

1 Lievensberg ziekenhuis (Bergen op Zoom)

2 Antonius ziekenhuis (Sneek)

3 Waterlandziekenhuis (Purmerend)

4 Sint Maartenskliniek Nijmegen

5 Ziekenhuis St. Jansdal (Harderwijk)

6 Laurentius Ziekenhuis (Roermond)

7 Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen)

8 Atrium Medisch Centrum Parkstad (Heerlen)

9 Maxima Medisch Centrum Eindhoven

10 Maxima Medisch Centrum Veldhoven

Top 10 Verpleeg- en verzorgingshuizen 2009

1 De Wever, Zorgcentrum Padua (Tilburg)

2 Zorgcentrum Proteion RCG (Roermond)

3 Centrum voor Verzorgd Wonen Ter Reede (Vlissingen)

4 Brabantzorg Sint Petrus (Boekel)

5 Avoord Zorg en Wonen, De Willaert (Zundert)

5 Zorgcentrum Proteion St. Jozef (Wessem)

7 Brabantzorg Katwijk (Oss)

8 Zorggroep Elde, Liduina (Boxtel)

9 Vivensis Woonzorgcentrum Stuyvenburgh (Bergen op Zoom)

10 Vivensis Zorgcentrum Catharina (Bergen op Zoom)

Meer nieuws over zorgcatering:

Reageer op dit artikel