nieuws

Maison van den Boer verliest exclusief recht bij MECC

Catering

Het expositie- en congrescentrum MECC Maastricht wilde zich op cateringgebied niet meer committeren aan één partner. Daardoor heeft Maison van den Boer niet meer het exclusieve recht bij het MECC. De topcateraar is wel verkozen tot zogeheten preferred supplier.

Maison van den Boer verliest exclusief recht bij MECC

De overeenkomst daartoe werd woensdag getekend. De al jarenlange samenwerking tussen beide partijen werd verlengd tot 2015. ‘Na een tender die was uitgeschreven door het MECC volgde een intensieve procedure. Uiteindelijk bleek Maison van den Boer als veelzijdig en kundige hospitality-dienstverlener de hoofdprijs op te eisen. Geen exclusief recht zoals in het verleden, maar wel Preferred Supplier met hoofdletters geschreven’, meldt de cateraar uit Veghel.

In het nieuwe contract dat MECC Maastricht en Maison van den Boer vandaag met een handtekening bekrachtigden, is een wild card-constructie opgenomen. MECC-directeur René Hanssen (foto, midden): ‘Niet voor niets kiezen wij weer met volle overtuiging voor Maison van den Boer. Niet alleen kwamen zij met glans uit de tender, met name op basis van jarenlange samenwerking hebben wij de ervaring dat zij op de meest uiteenlopende scenario’s met de juiste oplossingen komen.’

Verlies recht

Desalniettemin verliest de topcateraar uit Veghel het exclusieve recht bij het MECC. Hanssen: ‘Wij willen ons bij zeer specifieke wensen of voorkeuren van new business-potentials niet bij voorkeur buiten spel zetten door ons te committeren aan exclusiviteit. Vandaar de wild cards. Deze flexibiliteit maakt ons nóg aantrekkelijker voor grote nieuwe klanten.’

Ook Jeroen Enzerink, algemeen directeur van Maison van den Boer (foto, rechts), is zeer verheugd: ‘MECC Maastricht is een grote en veelzijdige locatie met geweldige mogelijkheden voor beurzen, congressen, vergaderingen en evenementen. We werken al sinds eind jaren ’80 succesvol samen en zijn er trots op dat we onze krachten ook de komende jaren kunnen bundelen en zélfs gaan intensiveren.’ Met die laatste opmerking doelt Enzerink met name op de rol van Maison van de Boer bij het naar Maastricht halen van nieuwe evenementen.

Renderen

In de veelomvattende tenderprocedure stuurde de speciaal ingestelde commissie namelijk niet enkel op kwalitatieve aspecten. Ook werd gelet op inventiviteit en de commerciële daadkracht van potentiële cateraars bij het genereren van new business.

Hanssen: ‘Het renderen van een venue zien wij als gedeelde verantwoordelijkheid. Het kan niet zo zijn dat onze hofleverancier op cateringgebied enkel leunt op de door ons binnengehaalde evenementen. Ook de cateraar zelf heeft daar een verantwoordelijkheid danwel verplichting in.’ (op de foto ook Aerd de Boode, vestigingsmanager Maison van den Boer / MECC).

Meer party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel