nieuws

Megacontract Sodexho bij Shell

Catering

Sodexho heeft onlangs een megacontract afgesloten met Shell. De cateraar gaat samen met technisch dienstverlener Imtech de komende vijf jaar aan de slag. Daarmee is een bedrag gemoeid van negen cijfers.

Megacontract Sodexho bij Shell

Het contract werd onlangs afgesloten. De cateraar en Imtech verzorgen in ieder geval tot 2011 de facilitair-technische dienstverlening in de Nederlandse kantoren van het olieconcern. Hiertoe behoort onder meer het hoofdkantoor in Den Haag. Hiertegenover staat een bedrag van 100 miljoen gulden.

Géén catering

Hiervan zou Imtech iets meer dan de helft van het orderbedrag voor zijn rekening nemen. Sodexho en Imtech gaan zorgen voor het bouwkundig en technisch beheer en het onderhoud van de kantoren. Ook worden zij verantwoordelijk voor de planning van de hoeveelheid kantoorruimten voor interne verhuizingen. Andere diensten, zoals bijvoorbeeld catering, receptie en tuinonderhoud, vallen buiten het contract. Volgens de Imtech-zegsman is het een trend om met partijen als Sodexho op te treden als facilitair dienstverlener. Eerder maakte de cateraar in Misset Catering bekend nummer 1 in facility te willen worden. Daartoe werd onder meer KLM Facility Services overgenomen.

Reageer op dit artikel