nieuws

Minder trek in Gezonde Schoolkantine

Catering

Beduidend minder aanmeldingen. Daarmee kampt de competitie Gezonde Schoolkantine. Daarom heeft organisator Het Voedingscentrum de inschrijftermijn verlengd. De school die als de meest gezonde kantine heeft ontvangt de Stimuleringsprijs van 10.000 euro.

Minder trek in Gezonde Schoolkantine

Onder de noemer De Gezonde Schoolkantine probeert het Voedingscentrum middelbare scholen zover te krijgen dat ze bewuster met het aangeboden menu in hun kantine omgaan. Ze kunnen een plan indienen voor een gezonde(r) kantine. De competitie wordt voor de derde keer georganiseerd.

Er hebben zich nog maar zo’n 54 scholen aangemeld, terwijl er plaats is voor 75. De organisatie heeft de deadline om je aan te melden uitgesteld tot 3 oktober a.s. In mei 2010 zou de Stimuleringsprijs van 10 mille uitgereikt moeten worden.

Het kabinet vindt het ook belangrijk dat scholen gezonde kantines aanbieden. Minister Rouvoet van Jeugd en gezin wil dat 2015 alle scholen een gezonde kantine hebben.

Schoolgruiten

Een ander project van het Voedingscentrum heeft dit jaar wel een succesje geboekt; Schoolgruiten. Ofwel het gratis verstrekken van groente en fruit op basisscholen. Onderzoek van het VU wees onlangs uit dat dit een positief effect heeft op de gezondheid van kinderen.

Basisscholen lijken sowieso enthousiaster te zijn over gezonde voeding. Want aan het Nationaal Schoolontbijt doen 2500 scholen mee, tegen 2200 vorig jaar. Naar verluidt waren er zelfs 4300 aanmeldingen.

‘Gezondste schoolkantine staat in Assen’

Meer schoolcatering nieuws:

Reageer op dit artikel