nieuws

Moederbedrijf Prorest Catering ‘Beste Werkgever

Catering

Bij de verkiezing Beste Werkgevers van Nederland is Facilicom Services Group als 25ste geëindigd. De onderneming uit Schiedam, moederbedrijf van onder meer Prorest Catering, is daarmee de best scorende facilitair dienstverlener.

Moederbedrijf Prorest Catering ‘Beste Werkgever

Facilicom biedt naast bedrijfscatering van Prorest diensten aan als bouw & installatie (Breijer), schoonmaak (Gom), personeel (Axxicom), tapwachtservice & techniek (Gom) en beveiliging (Trigion) aan. Er werd een eindscore van 7,6 behaald in de categorie ‘meer dan 1.000 medewerkers’.

De topscores bij Facilicom vielen bij werkzaamheden (7,4), collega’s (7,6) organisatie (7,8). ‘We geloven dat de medewerkers voor een groot deel het succes van onze dienstverlening bepalen en daarmee het succes van onze organisatie’, aldus Martine Geurts, vicepresident van Facilicom Services Group.

No-nonsense

‘We hanteren korte communicatielijnen, hebben een no-nonsense cultuur en een combinatie van resultaatgericht werken met de sfeer van een familiebedrijf. We zijn dan ook ontzettend trots op deze notering, omdat hieruit de waardering van onze medewerkers blijkt voor onze werkwijze en bedrijfssfeer.’

Het onderzoek werd ontwikkeld door Effectory, marktleider op het gebied van medewerkeronderzoek en is uitgevoerd onder ruim 190.000 respondenten bij 369 organisaties. Volgens Effectory hadden 13 facilitair bedrijven zich ingeschreven. ‘Maar daarvan mogen we de namen niet noemen’, aldus een woordvoerder.

Open inschrijving

Voor de Beste Werkgevers verkiezing geldt een open inschrijving. ‘Het is een objectieve norm voor goed werkgeverschap’, aldus Facilicom. ‘Wij mogen als nummer 25 net als de andere werkgevers in de top 50 een jaar lang de titel ‘beste werkgever’ dragen.’

De top 3 in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’ is achtereenvolgens: Movares, KLM en Gemeente Zwolle. Ook bedrijven uit de foodservice staan genoteerd: La Place (35e), Sligro (41e) en Deli XL. In de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’ staan bij de beste 50 werkgevers geen foodservice ondernemingen.

Meer facility:

Reageer op dit artikel