Nieuw concept: '100 Arts & Food binnen 10 jaar

Nieuw concept: '100 Arts & Food binnen 10 jaar

Arts & Food moet een keten worden. Het f&b concept waarbij verstandelijke gehandicapten en hun schilderijen worden ingezet moet in het straatbeeld van grote steden te zien zijn. Na de start in Amsterdam staan onder meer Rotterdam en Den Haag op de planning.

Er moeten binnen tien jaar 100 Arts & Food vestigingen zijn. Hetzij in een Grand Café uitvoering, hetzij in een kiosk uitvoering. Dat zegt de initiatiefnemer van Arts & Food, Rob Wolff van Beautiful People.

In de onlangs geopende eerste Arts & Food Grand Café in het kantoor van het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer werken acht verstandelijk gehandicapten. Er wordt samengewerkt met cateraar Sodexo.

‘Maar we bieden het concept sinds kort aan andere externe partijen aan. We kijken daarbij nadrukkelijk naar horecaondernemers’, legt Wolff uit. Inmiddels hebben grote bedrijven interesse getoond om het concept binnen de kantoormuren door te voeren.

De opdrachtgever betaalt de ‘hardware’, ofwel het ontwerp, interieur, bouwkosten enzovoorts. Wolff’s verdienmodel zit ‘m in de afzet van zijn eigen koffieproducten, koffie en servies van Beautiful People.

Kijk op Misset Horeca Live voor het video-interview met Wolff en Arts & Food-medewerker Danny.

In de komende editie van Misset Catering een groter verhaal over het concept.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.