nieuws

Nieuwe’ ouderen in de watten leggen

Catering

De opmars van ‘zorgpaleizen’ voor ouderen biedt volop mogelijkheden voor cateraars. Dat was dinsdag een belangrijke boodschap op de dialoogbijeenkomst van Albron in De Meern. Het minicongres ‘De Kracht van Aandacht’ (ook op woensdag en donderdag) stond gisteren in het teken van gelukkig ouder worden.

Nieuwe’ ouderen in de watten leggen

De groep 55-plussers groeit de komende jaren sterk. De ‘nieuwe’ senioren zijn actief, financieel draagkrachtig, relatief gezond en kiezen steeds vaker voor luxe en persoonlijke verzorging. Ouderen wonen langer zelfstandig, het liefst in riante woonzorgcomplexen. Ze hebben de mogelijkheid in het restaurant van het complex ontbijt, lunch en diner te gebruiken.

‘Veel ouderen willen en kunnen genieten. Daar hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken bij’, vertelde Pim van den Berg die zichzelf straat-o-loog noemt en gisteren één van de sprekers was op het ontmoetingsforum van Albron. ‘Gastvrijheid en sfeer worden steeds belangrijker. Let op details, het gaat om het gevoel. Geef de mensen aandacht en leg ze in de watten. Dat geldt voor zorgaanbieders, cateraars en andere betrokkenen’, aldus de trendwatcher.

Volgens Teun Verheij, voorzitter van de hoofddirectie van Albron, breekt een spannende tijd aan. ‘De vraag naar lekkerder en gezonder eten en drinken neemt toe. Kwaliteit, aankleding en persoonlijke aandacht gaan de doorslag geven. Maar het moet ook nog betaalbaar blijven. Dat is het spanningsveld. Het is voor ons zaak daar op een goede manier op in te spelen. Dat doen we overigens met hart en ziel.’

Verheij was uitermate tevreden met de grote opkomst gisteren. ‘De zorg is een complexe wereld. Door hier een platform te bieden, weten we beter wat er allemaal speelt.’ Naast Teun Verheij en Pim van den Berg spraken Bert van der Lende, directeur van Laurens regio Noord-Oost Rotterdam, Tom Weghorst van TCN Cares en Hans de Goeij, directeur-generaal volksgezondheid van het ministerie van VWS de volle zaal toe.

(Tekst: Richard Stegers)

In Misset Catering volgt een uitgebreid verslag van de Kracht van Aandacht van Albron.

Reageer op dit artikel