nieuws

Onafhankelijkheid van adviseurs staat ter discussie

Catering

Adviseurs die als onafhankelijk te boek staan, zijn dat niet altijd. Een aantal van hen laat zich betalen door bedrijven in ruil voor het gunnen van opdrachten. Misset Catering heeft inzicht gekregen in bewijsstukken die dat bevestigen.

Onafhankelijkheid van adviseurs staat ter discussie

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een keukenbouwer die een offerte heeft ingediend de adviseur die deze beoordeelt een bedrag moet uitkeren in ruil voor de opdracht. Deze praktijken bestaan al langer. Maar ze worden niet aangepakt.

In Misset Catering 1 dat17 februari verschijnt, nemen Remko van der Graaff en Anton François, twee bestuursleden van FCSI Nederland, een afdeling van de internationale Foodservice Consultant Society International, afstand van deze praktijken.

Ze bevestigen dat er adviseurs zijn die het met de ethiek niet zo nauw nemen en zich laten betalen door firma’s in ruil voor opdrachten. ‘Daar doen onze leden niet aan mee. Onze opdrachtgevers betalen voor onafhankelijke adviezen. Dat volstaat. Als er leden zijn die zich om laten kopen, zouden we ze royeren.’

Reageer op dit artikel