nieuws

Overheden richten zich op streekproducten

Catering

Streekproducten lijken door te breken. Twintig overheden kwamen onlangs samen in Amersfoort om de inkoop van biologische, duurzame catering te bespreken. Het lijkt tijd voor een doorvertaling naar cateringcontracten, zo meldt Inkopers-cafe.nl.

Overheden richten zich op streekproducten

De gedachte erachter is om biologische producten uit de streek in te kopen, zodat de lokale economie wordt gestimuleerd. De gemeente Amersfoort blijkt een voorloper te zijn. Samen met gemeentes als Eindhoven, Nijmegen, Haarlem en Lelystad geeft deze gemeente aan dat het mogelijk is om 95 procent duurzaam en regionaal in te kopen.

Momenteel werken de betrokken inkopers samen aan ‘een blauwdruk’ die lokale wensen omzet in concrete resultaten. Ook namen ze tijdens de bijeenkomst duurzaamheidscriteria onder de loep en vergeleken ze die met de actuele overheidsrichtlijnen voor duurzame inkoop. Een positieve ontdekking, was dat steeds meer grote cateraars open blijken te staan voor afspraken over duurzame catering.

De inkopers en bestuurders kwamen samen tijdens een meeting op initiatief van onder andere de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Pianoo.

Reageer op dit artikel