nieuws

Partycateraar in mineur; ontslag 40 werknemers

Catering

Oseven beleeft zware tijden. De partycateraar uit Nieuw-Vennep zag vorig jaar de omzet met ruim 20 procent dalen. Het paste daarop haar businessmodel aan. Dat betekende sluiting van de productiefaciliteit in Nieuw-Vennep en ontslag voor 40 medewerkers.

Partycateraar in mineur; ontslag 40 werknemers

De omzet van Oseven (onderdeel van de Koninklijke Van den Boer Groep) nam vorig jaar af van 23 naar 18 miljoen euro. Daarmee is het nog steeds een grote speler op de party- en eventmarkt. De 20 procent omzetdaling zorgde evenwel voor een herbezinning op de bedrijfsvoering.

‘We hebben medio februari ons businessmodel aangepast’, legt directeur Erwin Verschoor (foto) uit. ‘Oseven concentreert zich op marketing, sales en uitvoering van projecten en in locaties. In plaats van productie in een centrale productiekeuken, kiezen we ervoor om op de projectlocatie zelf te koken, liefst in het zicht van de gasten.’

Sociaal plan

De sluiting betekent het ontslag voor 40 werknemers. Voor hen wordt, middels een sociaal plan, naar een andere baan gezocht. Verschoor zelf blijft naar eigen zeggen aan als directeur. Volgens hem is er ook geen sprake van dat Oseven op zou gaan in ‘zusterbedrijf’ Maison van den Boer.

‘Beide ondernemingen hebben een eigen verantwoordelijkheid voor omzet resultaat en positionering. Dit is een bewuste keuze.’ De Koninklijke Van den Boer Groep boekte in 2009 een omzet van 70 miljoen euro, ruim tien miljoen euro minder dan het jaar ervoor.

Meer partycatering nieuws:

Reageer op dit artikel