nieuws

Payroll-branche groeit met elf procent

Catering

De payroll-branche is in het tweede kwartaal van dit jaar met elf procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Dat maakt de Vereniging voor Payroll Organisaties (VPO) vandaag bekend.

Payroll-branche groeit met elf procent

Voorzitter Jeu Claes zegt dat er ook in de horeca veel gebruik gemaakt van payrollen. Volgens hem staan de lichten daar weer op groen. ‘De huidige arbeidsmarkt en de onzekere economische tijden zorgen ervoor dat werkgevers flexibiliteit willen en werknemers juist op zoek zijn naar zekerheid. Dit doen zij door te payrollen.’

De organisatie noemt het opvallend dat juist in deze tijd het aantal payroll-contracten met een onbepaalde looptijd explosief is gestegen. Vorig jaar rond deze tijd kwam twintig procent van de omzet van contracten voor onbepaalde tijd, op dit moment is dat 25 procent van de omzet.

Iets anders dat opvalt is volgens de voorzitter dat vooral hoog gekwalificeerd personeel een payroll-contract krijgt aangeboden. Werkgevers willen ze niet per se op de eigen loonlijst hebben staan.

Payrolling is het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Steeds meer werkgevers kiezen hiervoor. Het aantal personen dat via payrolling ingezet wordt is nu al 90.000 en kan volgens de VPO stijgen naar ruim 250.000. Daarmee zou de sector één van de grootste werkgevers worden.

Reageer op dit artikel